11 Temmuz 2017 Salı

Azmak Nehri Tekne Turu

  Başlıktanda anlayacağınız gibi Azmak Tekne turundan bahsedicem. Tabelalarda Kadın Azmağı olarak göreceksiniz. Eskiden köylerde su olmadığı için kadınlar çamaşırlarını yıkamaya bu nehre gelirlermiş. O nedenle Kadın Azmağı deniliyormuş. Nehirdeki suyun %60'ı bol mineralli sodalı su, %40'ı kaynak suyuymuş. Aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiği de söylentiler arasında.

  Merkezden azmak nehrine doğru yürüdüğünüzde kolaylıkla görebileceğiniz bir yerden başlıyor. Tekneler en fazla 15 kişilik. O kadar yoğun bir döngü var ki sıra oluşmadan binmiş oluyorsunuz. Kişi başı 10 tl.


 Ücreti teknede alıyorlar. Yaklaşık yarım saat sürüyor. Su öyle berrakki yosunları, balıkları, otları kısacası herşeyi rahatlıkla görebiliyorsunuz.

 Yolculuk boyunca kazlar ve ördekler size eşlik ediyor. Aynı zamanda bu turla beraber nehir kenarındaki rakı balık mekanlarının yanından geçmiş olacaksınız. Belki akşam yemeğiniz için bir fikir edinebilirsiniz. 

Akvaryum denilen kısımda suyun netliği iyice artıyor ve bu sayede bütün deniz canlılarını en net haliyle görebiliyorsunuz. Nehirdeki çoğu ot yenilebiliyormuş. Daha da ileride kıyıdan ayaklarını sokmak için nehre girmiş insanları görmeniz de mümkün. Hatta o bölgeye tekne turundan sonra gidip azmak nehrinde serinlemenizi mutlaka tavsiye ederim. Suyun sıcaklığı 8 ile 12 derece arasında değişiklik gösteriyor. O nedenle tamamen yüzmek için giren birini görmeniz imkansız.😊

Doğayla başbaşa, huzur arayanların gidip görmesi dileğiyle..













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Giritli Kamuran

  İzmir'de vintage cafe eksikliğinden hep yakınmışımdır. Son zamanlarda vintage eşyaları günümüz parçalarıyla birleştirip hem tarih koka...